mandag den 30. maj 2011

Boganmeldelse (for Maj)

Titel: Bandekrig
Forfatter: Robert Muchamore
Sidetal: 335
Resumé:
Det hele starter med at James og hans kæreste Dana er i et fly som er igang med at transportere alle de nye Cherub børn ud til den sidste del af deres grundtræning, de skal springe i faldskærm ud fra et fly og ramme en ø. James er meget nervøs me i sidste ende for Dana ham overtalt. Da de er landet finder de ud af en af pigerne er landet forkert og hun har brækket et ben. Dana skal med tilbage til fastlandet med hende, imens bliver James nød til at træde til istedet for pigen eftersom at hun havde en makker. Da de når til deres lejr skal anføreren ud og hente Dana som er kommet tilbage til øen i mellemtiden, imens han er væk overfalder alle de små børn James og den voksne træner. Træneren og James bliver bundet og så tager ungerne for sig af alt hvad de kan komme til, de har jo ikke haft adgang til matrielle goder i næsten 100 dage. Da hovedtræneren/anføreren kom tilbage med Dana fandt han James og hans medarbejder bundet, han bandt dem op så de kunne få deres straf. Da James og Dana kom tilbage på området gik der ikke lang tid før der var brug for James på en rigtig mission. Han skal på en mission som allerede har været igang længe, en af hans kammerater og hans kæreste, Gabrielle, har i lang tid været på missionen som går ud på at fælde nogle af de store bander som lever i england. For ik så lang tid siden skete der s noget uventet, Gabrielle blev overfaldet og stukket ned. Men James's ven, Michael, ville ikke stoppe missionen, han ville have den gjordt større, og det ik han så. James og Bruce blev sat på missionen og i løbet af ingen tid var de igang. Da de så var 3 uger inde i missionen skete der noget stort, James og Bruce var nemlig i den bande vis rival var den bande michael var placeret i. En stor og åben ild kamp brød ud og 21 mænd mistede livet. I løbet af kampen havde Michael chancen for at dræbe den person der havde stukket hans kæreste men han lod chance passere. Det hele endte med at den lagerhal som kampen udviklede sig omkring blev sprunget i luften. Michael, James og Bruce brugte en skjult mikrofon som de alle havde placeret på deres hals, for at mikrofonen ikke skulle ses var den forklædt som et plaster, til at komme i kontakt med deres missions leder for at få dem til at hente dem inden flere blev drabt og de blev bragt i livsfare igen. Da de kom tilbage på området var de alle trætte og udmattede. James havde dog en dag i den 2 uge haft sex med en 17 årig pige i et badekar, han fortalte Dana om det og hun tilgav ham på den betingelse at han blev testet for sygdomme.

Anmeldelse: Endnu en god bog i serien, for en gangs skyld vil jeg ikke sige at bogen havde et specifikt klimaks, da det hele tiden føltes som om at historien havde nået sit klimaks.

torsdag den 28. april 2011

Boganmeldelse til den 1. maj


Boganmeldelse
Titel: Faldne engle
Forfatter: Robert Muchamore
Sidetal: 287
Resumé:
Det hele starter med at James er på en mission i Rusland sammen med to MI5 agenter, de skal afslører en person i at sælge våben for millioner, de 2 MI5 agenter ødelægger dog det hele ved at skyde og dræbe manden, også kaldet Obidin. Da de 2 MI5 agenter forlader James i deres lejlighed ved James endnu ikke hvad deres plan er, så han ligger sig til at sove, han tror at de skal hen og købe våben af Obidin for at bevise at han sælger dem, men 2-3 timer efter at de er gået bliver James vækket fra sin søvn, det er den lokale og yderst korrupte politichef, som tilfældigvis er i familie med Obidin, der har sine mænd med for at pågribe James han flygter dog og det hele ender med at en CIA agent samler ham op og stiller ham en masse spørgsmål, CIA var åbenbart også på denne sag og havde ligesom James ikke set dette mord komme, CIA havde dog æret inde i Obidins hus og sat kameraer op, så de kunne bevise at det var MI5 værk. CIA agenten efterlader James som senere hen bliver hentet af en af de voksne fra Cherup. Da han kommer tilbage på området starter hans problemer for alvor, han bliver midlertidigt suspenderet fordi MI5 tror at det er James der har lavet en stor fejl og der starter en retssag mellem Cherup og MI5. I mellemtiden er Lauren på en mission i England (samme land som Cherup ligger i) hun skal blive venner med en pige på hendes egen alder som er blevet smuglet ind i landet, hendes mission er at få så mange oplysninger som muligt om bagmænd ud af hende. Hjemme på området går James rundt og venter alt imens en af de ansatte på cherup kører hans sag, han er så deprimeret over at han måske bliver suspenderet men så en dag får han en overraskelse der går ud på at de skal ud og kører ATV og bagefter på luksus spa hotel, ham og alle hans venner plus hans kæreste Kerry. Lauren og den anden pige bliver en dag kidnappet af de smuglere som havde taget pigen med ind i landet i først omgang, de bliver kørt ud til en varehus der indeni var indrettet som et stort bordel med mindre årige piger, Lauren og den anden pige var 12 år men der var nogle der var yngre, Lauren forsøges voldtaget men med sin kampsports træning og en kniv slipper hun hurtigt væk, hun forsøger og flygte og lige inden det lykkes kommer politiet og overtager det hele, Lauren bliver kørt tilbage til Cherup efter en vellykket mission. James får endelig at vide at han ikke er suspenderet alligevel og at de 2 MI5 agenter prøvede på at snyde sig til en stor mængde penge.

jeg synes endnu en gang at bogen er genial, den ligner alle de andre bøger lidt men det gør på ingen ting da den stadig har en helt anden handling.

torsdag den 31. marts 2011

Boganmeldelse

Titel: Dyre Galskab
Forfatter: Robert Muchamore
Sidetal: 287
Resume:
Det hele starter i en normal familie hvor moderen er på vej ud af døren tidligt om morgenen, men så da hun træder ud af døren bliver hun slået i hovedet og hendes bil bliver smadret og der bliver skrevet med store ord på en hendes garageport: KVIT DIT JOB PÅ DYRELABORATORIET, NÆSTE GANG SLÅR VI DIG IHJEL, PÅ ORDRE AF - ANIMAL FREEDOM MILITIA. James som stadig er på Cherup ser dette i tv sammen med sine venner, og det skræmmer dem alle at nogen kan gå så langt for nogle dyr. Nogle dage senere får James, kyle og Lauren en mission der er sat i værk pga. af de voksende volds og mord sager der opstår pga. af folks tro på ligestilling mellem mennesker og dyr. Missionen går langsomt fremad i starten men så møder James og Kyle nogle "seje" fyrer som hedder Viv og Tom, de var begge to meget involverede i en uvoldelig dyre gruppe, det værste de kunne finde på var fx at ødelægge en masse materielle genstande. Men Viv er en vaske ægte "psykopat" han vil gøre alt for et godt slagsmål og var villig til at dræbe også selvom det ikke var nødvendigt. James er heldig og laver nogle uheld som i Vivs øjne er for "syge" og de kommer godt ud af det sammen, imens er Kyle jo bøsse og han finder hurtigt ud af at det samme er Tom. Det går som planlagt og de bliver alle fire optaget i en af de meget voldelige grupper, dog er Lauren stadig bare der hjemme og keder sig. Så en dag skal de alle fire hjælpe til på en mission hvor de skal fange en kendt tv kok og få ham til at drikke noget af det opvaske middel han har lagt navn til, det hele går fint og de kidnapper ham foran 8 rullende live kameraer, hvorefter de på motorcykel fører ham ud til deres skjulested hvor resten af den lille gruppe venter, de putter ham i et bur og tænder for et kamera som sender til deres website, så hele verden kan følge med, Viv er vært og også den der skal stikke en tragt ned i kokkens hals og få ham til at drikke væsken. Som sagt så gjort og Nick Cobb (kokken) begyndte efter lidt tid at kaste både blod, bræk og til dels indvolde op. James er sendt ud i et hus med 2, det var de 3 der havde været inde i lokalet og kidnappe Cobb, og det var dem der var blevet set af de 8 kameraer så de skulle i skjul, så Kyle var alene om at rede Cobb, han klarede det dog ved at snyde vagten til at give ham hendes gevær og på den måde tog han alle som gidsler og fik dem til at bærer Cobb ud i en bil og derefter kørte han ham på hospitalet, hvor han senere overlevede. Tilbage på Cherup var alt ved det gamle, for første gang skulle Kerry, James, Kyle, Lauren og Rotten på det vandrehjem som Cherup har lejet på en solrig ø.

Anmeldelse: Endnu en god bog i serien, hvad mere kan jeg sige end den er utroligt god og ligner de andre dog med en anden handling.